Xcelsior

Wie zijn wij?
Hallo, wij zijn Xcelsior ...experts die een stap extra zetten om van beweging voor iedereen een plezier te maken. Persoonlijk en met kennis van elk botje en spiertje in jouw lijf om jou verder te helpen. Dat beweegt ons!

Wat onderscheidt ons van een sportwinkel?
Met ruim 30 jaar ervaring hebben wij een gedegen kennis van sportpodologie en sportschoenen opgebouwd. Xcelsior combineert uitgebreide productkennis met (para)medisch advies. Daarin zijn we uniek. Als innovatief kenniscentrum met podologiepraktijk, richten wij ons op het verhelpen van bewegingsklachten, en beter nog, het voorkomen van bewegingsklachten. Daarom hebben wij geen verkopers maar bewegingstechnologen op de vloer lopen. Zij en onze (sport)podologen geven het beste advies bij voetgerelateerde klachten in verband met de sport. De nadruk ligt bij ons op het analyseren van zowel de huidige als de nieuwe sportschoen en het analyseren van de sportspecifieke bewegingen.

Tijdens (top)sport, werk of in het dagelijk leven kunnen voetklachten ontstaan. Gezonde voeten en juist gekozen (sport)schoeisel zijn daarom van groot belang voor de mobiliteit van het hele lichaam. Je voeten zijn letterlijk en figuurlijk het fundament voor prestaties en sportplezier. U voeten zijn bij Xcelsior in goede handen.

Waar zijn wij goed in?
Onze bewegingstechnologen en podologen geven goed onderbouwd medisch advies om blessurevrij te kunnen sporten of bewegen. Met QuickScans wordt het looppatroon geanalyseerd om passend schoenadvies te geven bij het aanschaffen van nieuw schoenen.

Blessurepreventie waaronder: het analyseren van blessures; het geven van voorlichting over looptechniek en loopscholing; prestatieverbetering voor sporters; voorlichting door voedingsdeskundige; productkennis en geven van (voetoefeningen) vallen.

Schoenenverkoop, QuickScans en passend advies op locatie is het concept van Xcelsior On Tour. Elke seizoen strijkt Xcelsior bij diverse sportverenigingen neer om sporters de beste start van het nieuwe seizoen te geven met de nieuwste collectie schoenen, schoenencheck en passend advies.

In onze eigen werkplaats, het Podolab, maken wij zolen, slippers, sloffen en voeren wij schoenaanpassingen (OVAC) uit . Het leveren van puur maatwerk, kwaliteit en comfort is ons streven.

De passie voor bewegen zit diep in ons DNA verweven sinds 1931. Van loopanalyses tot steunzolen, Xcelsior heeft alle kennis in huis!