Zwaarbevochten thuisoverwinning KVS/Groeneveld Keukens

Door: Eric van der Ende

KVS heeft zaterdagavond de ongeslagen status in 2023 weten te behouden na een zwaarbevochten 23-21 tegen directe concurrent AVO. Gemakkelijk ging het allemaal niet want het piepjonge AVO speelde vol bravoure met veel verdedigende druk op de KVS-aanvallers. Bij rust had KVS, net als een week eerder tegen De Meervogels, een 12-10 voorsprong die in de 2e helft werd uitgebouwd naar 17-14. Een schotloze fase werd echter meteen afgestraft door de Assenaren die de achterstand wisten om te buigen in een 17-18 voorsprong. In een spannende slotfase was het de ervaring en routine die KVS hielpen aan een benauwde maar zeer welkome overwinning. Uiteindelijk stond er 23-21 in het voordeel van de Supervissen op het scorebord bij het laatste fluitsignaal. KVS blijft nog steeds onder de degradatiestreep maar heeft wel weer zicht op de ploegen die er net boven staan.