KVS na winst op Die Haghe alleen aan kop

Door: Hans Kulk

De eerste klap is een daalder waard. Dát moet het Scheveningse KVS na de nipte 15-13 winst op het Haagse Die Haghe hebben gedacht. Een derby tussen twee ploegen waarbij altijd wat meer spanning en onderlinge rivaliteit meespeelt. Dat was zaterdagmiddag aan de Cremerweg niet anders. KVS gaat in de overgangsklasse B nu alleen op kop met zes punten uit drie duels.

In de beginfase van het Schevenings/Haagse onderonsje werden de lakens door de ‘Vissen’ uitgedeeld. Het achttal van coach André Kuipers liep al snel uit naar een 7-1 voorsprong. Pas na een kwartier scoorde de bezoekers hun tweede doelpunt van het tot dan eenzijdige duel. Op dat moment kantelde de wedstrijd langzaam richting de ploeg van Tim Abbenhuis. Na een 9-7 achterstand bij rust kwamen de ‘Kanaries’ in de loop van de tweede helft langszij (11-11) en liepen de gemoederen binnen de lijnen op. Leidsvrouw Agnes de Boer had het er zwaar mee, maar hield zich prima staande in de ‘burenruzie’. Die Haghe profiteerde het meest van deze ‘ruzie’ en nam brutaal een 11-13 voorsprong. Wie dacht dat de strijd in Haags voordeel was beslist kwam bedrogen uit. Twee minuten voor tijd kwamen de ‘Vissen’ gelijk (13-13). Een gelijkspel dan? Ook dat niet. De Scheveningers gingen erop en erover en trokken de soms venijnige derby alsnog over de streep: 15-13.

Door de nederlaag moet de ‘Kanaries’ in de stand een stapje terugdoen, terwijl de rood-zwarten ongeslagen bovenaan staan. Zes punten uit drie gespeelde duels.

Komend weekend ontvangt KVS in het Cas van Dijk park Antilopen, terwijl Die Haghe op bezoek gaat bij Tweemaal Zes.