Die Haghe wint de triller tegen Achilles

Met Die Haghe – Achilles stond er in de derde competitieronde de tweede derby in poule 1D op het programma, na eerder al Eibernest tegen Achilles. Net als de eerste derby waren de doelpunten deze wedstrijd in de eerste helft ook schaars. Met nog 9 minuten tot de rust stond er een stand van 4-2 op het bord, waarbij Die Haghe als eerste een gaatje naar twee doelpunten wist te slaan. Beide ploegen scoorde nog eenmaal en met 5-3 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust was het Achilles dat de stand gelijk trok naar 5-5, maar een voorsprong zat er nooit meer in. Die Haghe antwoordde met vier doelpunten op rij waardoor Achilles wederom in de achtervolging moest. Via 9-5 en 10-6 haakte Achilles bij 11-9 weer aan en wist het nog eenmaal de stand gelijk te trekken, 11-11. Ook nu weer reageerde Die Haghe en werd er afgefloten met een stand van 15-12 in het voordeel van de “Kanaries”.
Die Haghe blijft ongeslagen, Achilles haakt voorlopig af.