Underdog KVS wint Hofpas Bokaal

In een overvolle HKV/Ons Eibernest sporthal heeft het Scheveningse KVS/Maritiem de HK/OK-finale met 24-19 gewonnen van de Oegstgeestse titelhouder Fiks. KVS kreeg uit handen van wethouder Kavita Parbhudayalde en de vertegenwoordiger van De Volharding de wisselprijs "Hofpas Bokaal" uitgereikt, beschikbaar gesteld door De Volharding..
Tevens ontving elke speler en speelster van KVS een voucher van Paviljoen Malieveld.

Hagenaar Bas Harland, coach van Fiks, beleefde een mindere avond tegen de korfballers van Fiks. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft namen de Vissen in de tweede omgang steeds meer afstand van de tegenstander. KVS won, nadat de Scheveningse aanhang voor het einde had afgeteld, de Haagse Korfbaldagen met 24-19 van de titelhouder Fiks.

Een flinke tegenvaller voor Bas Harland die in zijn eerste jaar bij Fiks maar al te graag de finale had gewonnen. “Een teleurstelling. Maar misschien is dit ook een eyeopener voor het team. We zullen nu scherp aan het duel tegen KCC moeten staan om de competitie goed te starten. De credits zijn in dit geval voor KVS dat maar bleef scoren.” Ook speelster Michelle Rozenbroek was teleurgesteld na het verlies. "Vorig jaar stonden we met de beker in onze handen. Nu was KVS de sterkste. Het liep niet goed in 'mijn' vak. We hebben nu een grotere medaille gekregen maar met helaas de '2e prijs' erop. Volgend jaar beter."

Bij KVS stond de jeugdige en maar liefst 1,91 meter lange Madjid Koroudouwo in de tweede helft binnen de lijnen. “We hebben met het team doorgedraaid en ik was blij dat ik er in de tweede helft in mocht. Het ging redelijk. In de competitie zal ik in het tweede team starten en zal ik waarschijnlijk vaak met het eerste team mee mogen. Dan ligt het aan mijn presteren of ik dit seizoen bij het eerste team mag aanhaken. Er zijn nog veel dingen te verbeteren in mijn spel.