Achilles A2 wint finale van VEO

De A2 van het Haagse Achilles heeft in de finale van de jeugdklasse 1-2-3 met 25-19 gewonnen van de A1 van VEO uit Voorburg. In de HKV/Ons Eibernest sporthal won het team van coach Bastiaan Overwater overtuigend van de Voorburgers.

Het spandoek met de tekst ‘1 ding weet ik zeker VEO wint de beker’ ten spijt, was het toch Achilles dat in de beginfase van de finale snel wegliep naar een voorsprong van 16-9 met rust. In een redelijk bezette sporthal waren het de Haagse korfballers die de opponent op afstand hielden. Ondanks de vele wisselingen bij Achilles (de coach gaf iedereen speeltijd in de finale) stokte de productie van de Achilles A2 niet en won het verdiend de finale.

“Erg tevreden met dit resultaat”, zegt een blije coach Overwater. “De doelstelling was om dit toernooi te winnen en daar zijn we in geslaagd. We begonnen goed en hebben de voorsprong steeds weten uit te bouwen. Wij speelden onze kansen goed uit. Zij schoten van verre afstand waarvan er een aantal in gingen. Verder hebben we niet veel weggegeven.”

Een van de uitblinkers aan Haagse zijde was Osayand Iyabe. “Blij met deze overwinning natuurlijk en mijn rol hierin. Ik ben redelijk allround. Vorig jaar kwam ik bij de A3 nadat ik een half jaar was gestopt en nu de A2. Waarom niet bij de A1? Daar zitten hele goede spelers die wellicht verder in hun ontwikkeling zijn.”