Fiks eerste finalist in HK/OK klasse

Maandagavond was er een verwachte 35-27 winst van Hoofdklasser Fiks (uit Oegstgeest) op het Gorinchemse GKV/Enomica dat in de Overgangsklasse uitkomt. Deze zege bezorgde voor titelhouder Fiks een tweede opeenvolgende finaleplek.

Tot de rust hielden beide ploegen elkaar zo goed als in evenwicht. Fiks liep altijd wel enkele punten uit, maar na een 17-12 tussenstand in het voordeel van Fiks, was het GKV dat zorgde voor een 17-15 ruststand, nog steeds in het voordeel van de Oegstgeesters. Na de rust zorgden vier treffers van Fiks voor een voorsprong van zes punten. Een marge die de ploeg van coach Bas Harland niet meer prijs gaf.

Bas Harland, speler van het toenmalige succesvolle Ons Eibernest, was tevreden over de uitslag. “Het is natuurlijk een verwachte uitslag. We staan als titelhouder in de finale. Het is ook een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen waarin wij voor het eerst Hoofdklasse gaan spelen. Na de jaren met Rick Nell als coach, mocht ik het overnemen. Spelen in de Hoofdklasse geeft iets extra’s en dan is een voorbereiding tijdens de Korfbaldagen iets moois.”

Verliezend coach Patrick den Hartog was met zijn team verslagen, maar maakte allerminst een geslagen indruk. “Een terechte nederlaag tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt. Vooral in de eerste helft konden we lang mee maar vlak na rust laten wij na om te scoren waar zij dat wel doen. Nu nog tegen het Voorbursge VEO. Hoop dat we daartegen de nieuwe patronen weer kunnen testen. “