Achilles en VEO pakken de koppositie in Poule1E

Dat het een spannende competitie gaat worden in de 1ste klasse E was al voorspeld. Na de eerste speelronde pakten VEO en Achilles een overwinning.

Achilles- DES 25-16
Achilles en DES hadden elkaar een week eerder tijdens de Haagse Korfbaldagen niet getroffen, maar
zullen ongetwijfeld genoeg beelden van elkaar hebben gezien om goed voorbereid aan de start van
de zaalcompetitie te beginnen.
De eerste helft kenmerkte zich van snelle opvolgende doelpunten afgewisseld met minuten zonder
dat er een doelpunt te zien viel. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en elke vakwissel was met
een gelijke stand. De ruststand van 11-11 was dan ook terecht.
De tweede helft was de wedstrijd na 6 minuten gespeeld, via een 7-0 run liep Achilles uit naar 18-11
voor DES pas weer wat terug kon doen. Daarna kwam de wedstrijd qua scoren weer wat meer in
evenwicht, maar was het Achilles wat langzaam nog iets verder uitliep. Eindstand 25-16.

VEO- Excelsior 19-18
In dezelfde poule was het alleen VEO dat ook wist te winnen. Met een tussenstand van 14-9 in de
tweede helft, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de spelers uit Voorburg in de wedstrijd tegen
Excelsior. Toch kwam Excelsior op 17-17 weer gelijk een paar minuten voor tijd en brak er nog een
spannende slotfase aan. In de laatste minuut wisten de Voorburgers echter alsnog de zege veilig te
stellen, 19-18.

ALO – Die Haghe 21-21
De derby van dit weekend tussen twee koplopers op het veld (ALO en Die Haghe) eindigde in een gelijkspel (21-21) In de sporthal Ockenburgh was het een verrassing dat ALO een sterke wedstrijd speelde en Die Haghe niet het sterke spel kon voortzetten wat men in de veldcompetitie had laten zien.

Refleks – ONDO 21-21
Ondanks een voortvarende start waarin Refleks snel op voorsprong kwam wist ONDO de stand recht te trekken en eindigde dit vermakelijke duel in een gelijkspel 21 - 21.
In de eerste helft was Refleks zeer voortvarend en kwam al snel op een voorsprong te staan van meerdere punten waarna ONDO de achtervolging in moest zetten, wat ook lukte korte voor de rust. Na de rust zette ONDO meer druk en was Refleks continue op jacht naar de gelijkmaker.

De komende weken helaas geen korfbalwedstrijden in deze spannende poule.
De Korfbal League met Fortuna Delft, zal als enige niet worden stopgezet.

Tijdens deze wedstrijden heeft Sportsnap.nl vele foto gemaakt.
Neem even een kijkje op de website of je een leuke wedstrijdfoto ziet.