Jan Bongers (HKV/Ons Eibernest):

Coach Jan Bongers heeft dit seizoen als coach zijn comeback gemaakt bij het Haagse HKV/Ons Eibernest. "Doelstelling is de finale te halen."

"Het 25-25 gelijke spel was een goede afspiegeling van de onderlinge
verhoudingen", was het commentaar van Jan Bongers na het duel van
donderdag tegen Achilles. Minder tevreden was hij met de 13-10 winst
tegen Maassluis van zaterdag. "Aanvallend liep het gewoon heel slecht.
Daarom kan ik niet tevreden zijn met het spel van zaterdag. Wanneer we maandag met grote cijfers winnen van ONDO kunnen we wel als eerste eindigen in de poule."

Jan Bongers is blij om weer terug te zijn op het oude (Eiber)nest. "Het
voelt goed om weer bij Eibernest te zijn. En wanneer we tijdens de
Korfbaldagen in onze eigen hal de finale kunnen halen, is dat helemaal
te gek. Wel jammer dat dat dan zonder publiek wordt gespeeld." Of de
finale wordt gehaald is mede afhankelijk van het duel van maandag tegen ONDO. "We moeten proberen om eerste te worden in de poule, dan vermijden we KVS in de halve finale. Dan wordt het een moeilijk verhaal."

Aan de eerste helft van de buitencompetitie houdt Bongers met HKV/Ons Eibernest gemengde gevoelens over. "Tegen Die Haghe en Achilles speelden we goed, maar de andere wedstrijden waren ondermaats. Dus is ben gematigd tevreden. Normaal gesproken denk ik dat we gewoon ook met de top mee kunnen doen." Na de Haagse Korfbaldagen begint traditioneel ook weer de indoorcompetitie. "Handhaving is het doel, maar ik denk dat we met dit team ook zo maar eens in de middenmoot kunnen eindigen. Maar eerst een goede prestatie neerzetten tijdens de 'Korfbaldagen'"