Die Haghe sterkste in finale 1-2-3 klasse

Tijdens de 34e editie van de Haagse Korfbaldagen kende de finale in de 1-2-3 klasse een geheel Haagse bezetting. Daarin won Die Haghe met 26-23 van stadgenoot Achilles en bemachtigde daarmee wisselbeker Zeefdruk Westland Bokaal. Ook ontving elke speler en speelster een voucher van Paviljoen Malieveld.

Niet heel verrassend was het dat het O O Den Haag door de speakers van de DJ schalde.In een bijna volle sporthal hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht in de eerste helft. Na rust ontspon zich een hevige strijd waarbij arbiter Maarten Kuif vaak het doelwit was van protesterende Achilles spelers. De wedstrijd werd steeds feller. Dit resulteerde in een aantal blessures aan beide zijden. Nadat Die Haghe bijna de gehele tweede helft de leiding had genomen, was het ook deze ploeg die de Haagse Korfbaldagen in deze klasse het sterkst bleef: 26-23.

“We zijn rustig gebleven”, verklaart coach Disselkötter. “We weten wat Achilles kan, maar we hebben ons niet in de kaart laten spelen. Zij hadden veel mutaties, terwijl wij met een vaste basis van acht spelers hebben kunnen spelen. Dat maakte ook het verschil. Het is een degelijke overwinning geweest met de winst van de korfbaldagen als mooi eindpunt.”