Achilles en Die Haghe in finale 1-2-3 klasse

De finale in de klasse voor eerste- tot en met derdeklassers wordt een Haags onderonsje. Achilles plaatste zich voor de eindstrijd door donderdag in de halve finale Maassluis te verslaan, terwijl Die Haghe het Delftse DES versloeg.

Dat de spelers er zin in hadden, bleek wel uit het feit dat beide teams, zo vrolijk als maar zijn kon, gezamenlijk op de foto wilden. Net als de coaches Erwin Disselkötter (Die Haghe) en Glenn de Vries (Achilles). Het was de opmaat voor de Haagse finale die zaterdag om 17.00 uur in de HKV/Ons Eibernesthal wordt gespeeld.

“Het toernooi had toch aardig wat verrassingen voor me”, vertelt Die Haghe coach Disselkötter. “Bijvoorbeeld dat DES wint van Excelsior. Ik had verwacht dat Phoenix de te kloppen ploeg was, maar alles liep anders, met een finaleplaats voor ons in het verschiet. Nu tegen Achilles. In de competitie hebben we van ze verloren. Ze zijn sterk in de rebound. Om in de finale te staan is mooi. Lekkere sfeer in de Eibernesthal. Buiten deze halve finale en straks de finale was het toch aardig rustig wat het publiek betrof. Dat gaan we goed maken in de finale.”

“Ik denk dat wij de finale gaan winnen.” Achilles-coach Glenn de Vries is hoopvol voor de eindstrijd. “Op het veld hebben we ook gewonnen en ik denk dat we kwalitatief net beter zijn. Voor onze groep is de spanning er nu af. Ik ga ze straks vertellen dat ze lekker moeten genieten van de finale en de hele entourage. Ik heb eerder als coach al eerder de Haagse Korfbaldagen gewonnen met Die Haghe (2x) en Meervogels, dus een vierde titel zou mooi zijn. De finale is voor ons de kers op de taart. Het kan een behoorlijke boost geven voor de zaalcompetitie. We kijken ernaar uit.”