KVS tweede finalist in HK/OK klasse

De korfballers van KVS hebben zich geplaatst voor de finale in de Hooofdklasse/Overgangklasse poule. De Scheveningers wonnen dinsdagavond in het Zoetermeerse Sportcentrum De Veur met 22-18 van het thuisspelende De Meervogels/Fisica. KVS staat zaterdag in de finale tegenover Fiks uit Oegstgeest.

Na een ruststand van 12-8 in Schevenings voordeel bleef de marge van vier doelpunten aan het einde van het duel ook gehandhaafd : 22-18. Twee nummers 16, Jaymie Roos van Meervogels en Madjid Korodouwou van KVS, stonden een groot deel van het duel tegenover elkaar totdat Jaymie door broer Mike werd afgelost. Het leverde interessante duels op tussen een eerstejaars senior (Madjid) en een geroutineerde korfballer (Jaymie).

“Ik denk dat we wel terecht hebben verloren,” vertelt Jaymie Roos vlak na de wedstrijd. “Ik had het idee dat hun werklust groter was. Wij oogden soms of we het wel best vonden. Terwijl we toch graag in de finale hadden gestaan. Ik heb nu drie jaar in de finale van de Haagse Korfbal Dagen gestaan. Tweemaal met Die Haghe en vorig seizoen met Meervogels tegen Fiks.” Jaymie stond tegenover het jonge talent Madjid Korodouwou van KVS en werd later vervangen door broer Mike “Geen blessure nee. We hebben een rouleersysteem nu in de voorbereiding. Het was nu mijn beurt. Madjid is een sterke jongen die het gewoon goed deed.” Net als alle teams bereiden zich met deelname aan de HKD voor op de zaalcompetitie. “Wij zijn vanuit de Hoofdklasse gedegradeerd naar de Overgangsklasse. Moeilijk om te bepalen hoe de kansen zijn. We gaan voor een goed resultaat.”

“We domineerden de eerste helft”, analyseert Madjid Koroudouwo, Scheveninger van geboorte en zoon van een Nederlandse moeder en een vader uit Togo. “Na de rust ging het iets minder. Zeker met mezelf. Ik speelde met te weinig energie. De trainer weet dat ik beter kan. Normaal gesproken speel ik in het tweede team. Ik kreeg nu de kans om te laten zien wat ik kon, maar heel tevreden kan ik niet zijn. De Haagse Korfbal Dagen zijn leuk. Vorig jaar heb ik met de A1 nog de titel gewonnen. Ook toen tegen Meervogels.”