Joris de Bruijn: “Ik mocht van mijn moeder alleen korfballen”

De zaterdag in de Sportcampus Zuiderpark werd in de Topsporthal en de Breedtesporthal voornamelijk bezet door jeugd en G-korfballers. Beide groepen genoten van het korfbal, de mooie accommodatie en de gezellige sfeer.

Een opvallende speler bij ODO A1 is aanvoerder Joris de Bruijn. “Leuk om bij de Korfbaldagen tussen het veld- en het zaalseizoen te spelen. Leuk, en je leert er ook nog wat van. Er lopen veel verschillende niveaus rond. Ook geweldig dat bij ons in de hal G-korfbal wordt gespeeld. Dat bewijst maar weer dat korfbal voor iedereen is.”

Op de vraag waarom hij voor de korfbalsport gekozen heeft, blijkt het om een familiekwestie te gaan: “Ik heb last van mijn been en mag deze niet zwaar belasten. Mijn moeder vond het verstandiger om niet op rugby of op voetbal te gaan. Dus werd het korfbal in Maasland. Waarom ik aanvoerder ben geworden? Misschien wel mijn leiderskwaliteiten haha. Nee, de coach vroeg het aan de groep, niemand stak zijn hand op en ik dacht: waarom niet?”
De Bruijn speelt nu voor het tweede achtereenvolgende jaar bij de Haagse Korfbal Dagen. “Het is mooi om hier te spelen. Soms een beetje moeilijk om de hal te vinden, maar ik blijf het hele toernooi lekker in de hal zitten. Dan kan ik ook niet verdwalen.”