Anouk van Os: ”Veel vrienden en vriendinnen in ons team”

De jeugd was ruim vertegenwoordigd op de zaterdag tijdens de Haagse Korfbal Dagen. Uit de gehele regio Haaglanden kwamen de A-jeugdteams. Zo ook Phoenix uit Zoetermeer. Anouk van Os bleek een veel scorende speelster te zijn bij de A-tweedeklasser.

“Een leuk toernooi”, concludeert Anouk van Os. “Op het veld zijn we winterkampioen geworden en dit is een goede voorbereiding op het zaalseizoen.” Dat Anouk zou gaan korfballen was lange tijd ongewis. “Mijn moeder vond het een elite sport, maar ik heb de oren van mijn moeders hoofd lopen zeuren om op korfbal te mogen. Ik deed op school veel aan korfbal en ik kon het aardig.”

De gezelligheid tijdens de Korfbal Dagen is voor de jeugd belangrijk, maar voor Anouk is er nog een reden om mee te doen. “De vloer in deze hal (breedtesporthal) is erg goed. Ik heb kwetsbare enkels, maar deze ondergrond dempt erg veel. Ik hoef niet al te bang zijn voor een blessure hier.”

“Ik speel nu al acht jaar korfbal. Sinds de E’tjes maak ik deel uit van de Phoenix-jeugd. Ik heb er veel plezier in. Dat komt ook omdat ik redelijk vaak scoor. En natuurlijk ook omdat ik in dit team veel vrienden en vriendinnen heb. Ik heb nog een jaar te gaan in de A voordat ik naar de senioren ga. Ik heb nog een jaar te genieten in de jeugd.”