VERLEDEN EN TOEKOMST VAN DE HAAGSE KORFBALDAGEN

De Haagse Korfbaldagen vindt zijn oorsprong in 1985 als zaalkorfbaltoernooi om de Binnenhofcup. Nadat het dagblad Het Binnenhof overgenomen werd door de Haagsche Courant werd het jaarlijkse breedtesporttoernooi voortgezet als Haagse Courant Cup (HC-cup).

In 1998 nam de “Stichting The Hague Korfball Masters“ (een initiatief van de korfbalverenigingen Die Haghe en HKV/Ons Eibernest) en ondersteunt door “Sportstad Den Haag” (nu “Den Haag Topsport”), het initiatief om een topsporttoernooi met de naam “Haagse Korfbaldagen” op het veld te gaan organiseren.

In 2003 zijn op initiatief van “Sportstad Den Haag” de beide evenementen samengevoegd en ontstond één jaarlijks groots opgezet zaalkorfbaltoernooi voor aanvang van de zaalkorfbalcompetitie voor zowel breedte als topsport.

Na de overname van de Haagsche Courant door het AD werd het toernooi voortgezet onder de naam AD/Haagsche Courant Korfbaldagen.
Vanaf 2007 is de Haagsche Courant gestopt met de hoofdsponsoring en is het toernooi verder gegaan onder de naam “Haagse Korfbaldagen”.

Den Haag Topsport ondersteunt het evenement nog steeds.

De Haagse Korfbaldagen zijn met meer dan 1000 deelnemers van zo'n 30 verenigingen uit de regio een van de grootste korfbalevenementen in Nederland.

Helaas moeten we constateren dat de laatste jaren het aantal korfballers, korfbalverenigingen en het niveau vooral in Den Haag zelf sterk achter uit gaat. Hoe het tij te keren?
Gelukkig zijn er ook nog een aantal clubs die wel kunnen overleven. Wat doen zij beter of wat doen de andere verenigingen slechter.

Op zaterdag 2 november tijdens de Haagse Korfbaldagen zullen we als organisatie het initiatief nemen om in de Sportcampus met korfballers, verenigingen en deskundigen proberen tijdens een speciaal mini congres met elkaar te komen tot nieuwe initiatieven.

De Haagse Korfbaldagen zijn slecht en middel om korfbal te promoten.
Heeft het evenement nog een toekomst, en zo ja in welke vorm?

Hoe maken we korfbal weer aantrekkelijk voor de jeugd, scholen, ouders en media.
Moeten we lijdzaam toezien dat onze bijzondere gemengde en veelzijdige sport verloren gaat?
Nee dus. Daarom actie.