Die Haghe coach Erwin Disselkötter wint van ‘oude liefde’ Futura

Het tweede duel van de donderdagavond in de Sportcampus Zuiderpark was die in poule C tussen Die Haghe en Futura, een echte Haagse derby. Twee ploegen die elkaar ook in de veldcompetitie waren tegengekomen (toen een 17-17 uitslag).

Nu werd het een verrassende hoge 23-18 zege (na een 11-9 voorsprong van Futura bij rust) voor het onervaren Die Haghe. “De Haagse Korfbal Dagen is een mooi toernooi,” vertelde Die Haghe coach Erwin Disselkötter die de afgelopen seizoen veel successen kende met de tegenstander van de donderdagavond. “maar ook gewoon een goede gelegenheid als voorbereiding op het indoorseizoen.

De doelstelling in de competitie is handhaven, maar deze ploeg verdient door het harde werken ook nu een succesje.” De coach werd op zijn wenken bediend met de luid bejubelde overwinning. “We kregen vleugels toen we na rust uit de kleedkamer kwamen”, weet uitblinkster Zinzi Slort zich te herinneren. “Het zorgde voor een geweldige boost in ons team en iedereen wilde voor elkaar vechten.

Deze overwinning is goed voor de sfeer en de positivisme in de groep. Nu kijken wat we als jong team tegen KVS kunnen doen. Normaal gesproken zijn de Scheveningers sterker, maar zij hebben kwaliteit moeten inleveren.” Minder positief na afloop van het interessante duel was Futura coach Erwin Dekker. “Het is gewoon teleurstellend. We staan lang voor en dan komt ineens de klad erin. Er was geen balsnelheid en de gretigheid was er toen ook niet meer. Die Haghe heeft daar goed van geprofiteerd. Tegen KVS moeten we niet aan het resultaat denken, maar gewoon gaan korfballen zoals we dat kunnen, maar dat heeft het publiek vandaag zeker niet gezien.”

De eerstvolgende wedstrijd in poule C is die van KVS/Maritiem in Sporthal De Blinkerd (vanaf 20.45 uur) komende zaterdag tegen Die Haghe.

Verslag en foto's van Ronald Mooiman